Belegde broodjes bestellen in Nederland.

Lunch recepten

Mini Tosti, lunchrecepten

Aantal personen:     3
Bereidings tijd:     5 minuten
Menugang:     lunch

Ingrediënten:
– serranoham
– manchegokaas
– 1 half stokbrood

Bereidingswijze:
Snijd het stokbrood in dunne sneetjes. Besprenkel het brood met wat olijfolie en beleg de helft met een dun plakje serranoham en een dun plakje manchegokaas. Dek ze af met de rest van het brood en rooster ze in een tostiapparaat of onder de hete grill aan beide kanten goudbruin.


Notenbrood dubbeldekker met rosbief

Aantal personen:     4
Bereidings tijd:     15 minuten
Menugang:     lunch

Ingrediënten:
– 8 sneetjes notenbrood
– boter
– 24 blaadjes eikenbladsla
– 4-8 plakjes rosbief
– 2 kleine rode uien, in flinterdunne ringen
– 4 eetlepels kappertjes
– verse basilicum, in dunne reepjes

Bereidingswijze:
LET OP!: dit recept is voor 4 personen, onderstaande handeling zal 2 maal moeten worden uitgevoerd. Bestrijk de sneetjes notenbrood dun met boter en verdeel er 12 blaadjes eikenbladsla over. Drapeer op elk sneetje 1-2 plakjes rosbief en maal er zout en peper boven. Verdeel hier de rode ui en kappertjes over. Leg twee sneetjes op elkaar en garneer met het basilicum.


Croque madame bedekt met spinazie

Aantal personen:     3
Bereidings tijd:     15 minuten
Menugang:     lunch

Ingrediënten:
– 9 sneetjes wit-casinobrood
– 3 eieren
– 2 flinke handen spinazie (zak a 300 g)
– 1 zakjes gruyère (kaas), geraspt (a 100 g)
– 3 eetlepels zachte geitenkaas (kuipje a 150 g)
– 1 eetlepels olie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneden brood kort in het broodrooster. Verwarm in een antiaanbakpan de olie en bak 3 eieren. Besmeer 3 sneden met een eetlepel geitenkaas, leg hierop een nieuwe snede. Bestrooi met de gruyère en verdeel de spinazie erover. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Leg hier nog een snede op en een spiegelei. Bak de croques nog 5 minuten in de oven.


Roerei met gebakken tomaat en uien

Aantal personen:     2
Bereidings tijd:     10 minuten
Menugang:     lunch

Ingrediënten:
– 30 g rucola
– 2 tomaten
– 1 grote ui
– 4 eieren
– Peper en zout
– 4 el halfvolle melk
– 2 el zonnebloemolie
– 4 bruine pistoletjes
– 4 el Boursin Knoflook & Fijne kruiden

Bereidingswijze:
Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de helft van de rucola fijn. Klop de eieren los met melk, gesneden rucola, zout en peper. Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de tomaten en de uien. Voeg de losgeklopte eieren toe en bak het roerei. Snijd de bruine pistolets open en besmeer royaal met Boursin Knoflook & Fijne kruiden. Leg de rest van de rucola op de broodjes met het roerei er dubbelgevouwen tussen.


Wentelteefjes

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten:

– 1 ei
– suiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 2 1/2 dl melk
– 8 sneetjes brood naar keuze
– 40 g boter of margarine

Bereidingswijze:

In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood één voor één door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn. In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

Italiaanse tosti

Aantal personen:     4
Bereidings tijd:     15 min
Menugang:     lunch

Ingrediënten
– 8 sneetjes wit-casinobrood
– 30 g boter of margarine
– 1 bol mozzarella (kaas, zakje a 125 g)
– 4 zongedroogde tomaten in olie
– 100 g Parmaham (deli-afdeling)
– 1 zak rucola slamelange (75 g)
– 4 eetlepels balsamicodressing (fles a 270 ml)

Bereidingswijze:
Korsten van brood snijden. Brood besmeren met boter. Mozzarella in plakjes snijden. Tomaten in reepjes snijden. Op 4 sneden brood helft van parmaham, mozzarella en tomaatreepjes leggen. Afdekken met rest van parmaham en rest van brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op sla leggen.


Eiersalade sandwich

Aantal personen:     4
Bereidings tijd:     15 min
Menugang:     lunch

Ingrediënten
– 4 eieren
– 2 el mayonaise met yoghurt (potje 350 ml)
– 2 tl grove mosterd
– 8 sneetjes Allinson brood
– 1 tl paprikapoeder mild
– 2 tomaten, in plakjes

Bereidingswijze:
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Meng de eieren met de mayonaise en de mosterd en breng op smaak met peper en zout. 2. Bestrijk 4 sneetjes brood royaal met de eiersalade. Bestrooi met het paprikapoeder en verdeel de tomaten erover. Leg de resterende sneetjes brood erop en snijd diagonaal doormidden.


Broodje courgette

Aantal personen:     4
Bereidings tijd:     25 min
Menugang:     lunch

Ingrediënten
– 4 meergranenpistolets (voorgebakken)
– 1 courgette, in dunne schuine plakken
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel Provençaalse kruiden
– 1 eetlepel ciderazijn
– 100 g tomatentapenade

Materialen
– grillpan

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 225 °C. Pistolets in 9 min. volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Grillpan verwarmen. Courgette aan beide kanten dun bestrijken met olie en bestrooien met Provençaalse kruiden en peper. Courgetteplakken in grillpan 5 min. roosteren, halverwege keren. Courgette met zout, peper en azijn op smaak brengen. Pistolets halveren en met tomatentapenade besmeren. Courgette op tapenadepistolets leggen.


Toast met aardappel en reblochon

Aantal personen:     4
Bereidings tijd:     –
Menugang:     lunch

Ingrediënten
– zout
– 250 g spekblokjes
– peper, uit de molen
– 4 sneetjes boerenbrood
– 3 aardappelen (middelgroot)
– 300 g reblochonkaas (in plakjes)
– 2 takjes peterselie (fijngehakt)

Bereidingswijze:
1 Voorbereiding:
Schil de aardappelen. Kook ze gaar in gezouten water. Hak de peterselie fijn. Snij de reblochon in plakjes. Zet de grill aan. Giet de aardappelen af. Snij ze in plakjes.

2
Garneer de sneetjes boerenbrood afwisselend met aardappelen en kaas. Werk af met het spek en de peterselie. Kruid met een flinke draai aan de pepermolen.

3
Gratineer de boterhammetjes 5 minuten.

Gratineren
4 Serveer ze warm met een frisse salade.


Broodje Kerriegarnalen

Broodje Kerriegarnalen

type gerecht lunch
aantal personen 4 personen
bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

4 witte pistolets
2 el sambal badjak (potje 200 g)
4 el atjar (potje 350 g)
1/2 schaaltje haricots verts (a 150 g)
2 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
2 bakjes jumbogarnalen (a 125 g)

Bereiden

1. Snijd de pistolets open. Besmeer alle helften dun met sambal. Verdeel de atjar over de broodjes. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten en snijd in kleine stukjes.
2. Verhit de olie in een koekenpan en voeg het kerriepoeder, de haricots verts, bosui en garnalen toe. Bak al omscheppend 3 min. op hoog vuur. Verdeel het mengsel over de broodjes en serveer. Lekker met komkommer-mangosalade (voor recept zie ah.nl/allerhande).