Pistolet zuurkool, katenspek en worst

Brood – Pistolet zuurkool, katenspek en worst

aantal personen:   4

bereidingstijd:       15 minuten

menugang:              lunch

Ingrediënten

– 2 el olie
– 2 tl karwijzaad
– 4 witte pistolets
– 1 blik hotdogs (8 stuks)
– 200 g zuurkool (zak 500 g)
– 2 el Zaanse mosterd (pot 335 g)
– 8 plakjes katenspek (pakje 125 g)

 

Bereidingswijze:

1. Doe de zuurkool in een pan met 120 ml water met het karwijzaad en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten koken. Laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.
2. Omwikkel ondertussen de worsten met het katenspek. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.
3. Snijd de pistolets overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mosterd. Verdeel de zuurkool erover. Leg hierop 2 worsten. Leg de bovenkanten van de pistolets erop en serveer.