Broodjes met ananas, ham en kaas

Aantal personen: –

Bereidings tijd: Baktijd: 15-20 minuten

Menugang: lunch

 

Ingrediƫnten

– 8 plakjes ham

– 8 schijven ananas

– 8 plakjes jonge kaas

– 125 ml handwarm water

– 25 g roomboter of margarine

– 2 tomaten, in plakjes gesneden

– 0.5 pak Koopmans Witbrood of Bruinbrood

 

Oventemperatuur

Elektrische oven: 210graden C

Heteluchtoven: 190graden C

Gasoven: stand 4-5

 

 

Bereidingswijze:

1 Doe de mix in een beslagkom. Voeg water en boter toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

2 Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 15 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

3 Kneed het deeg nogmaals goed door. Verdeel het deeg in 8 stukjes. Vorm hier bolletjes van.

4 Druk de bolletjes plat en leg ze op een ingevette bakplaat. Leg op elk deegplakje een dubbelgevouwen plakje ham, hierop een ananasschijf, vervolgens een plakje tomaat en als laatste een dubbelgevouwen plakje kaas.

5 Laat de deegplakjes 45 minuten afgedekt narijzen.

6 Verwarm de oven voor. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes.