Broodje beenham met honing- mosterdsaus

Broodje beenham met honing- mosterdsaus

Bereidingstijd:
Langer dan 1 uur

Voor de beenham
– 1 teen knoflook
– 3 eetlepels honing
– 1 eetlepel (grove) mosterd
– Zout en peper
– 1 beenhammetje uit de supermarkt
– 6 afbakbroodjes

Voor de saus
– 1 klein uitje
– 40 gram boter
– 200 ml slagroom
– 3 eetlepels mosterd
– 3 eetlepels honing
– Allesbinder
– Zout en peper
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Maak een marinade van de volgende ingrediƫnten; uitgeperste teen knoflook, honing, mosterd, zout en peper. Wrijf de ham in met het mengsel en laat het minimaal 15 minuten intrekken. Doe de ham in een ovenschaal en bak de ham 45 minuten in de oven, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bedruip de ham regelmatig met het honing-mosterdmengsel uit de ovenschaal.
Bak tegelijk de broodjes af.

Maak tegen het einde van baktijd de saus:
Snippe de ui zo fijn mogelijk. Verwarm de boter en smoor de ui zachtjes. Voeg honing, slagroom en mosterd toe. Maak het geheel op smaak met zout en peper en eventueel nog wat honing. Maak de saus eventueel wat dunner met allesbinder.
Serveertips

Kan ook met lekkere, verse zachtebroodjes.