Amsterdamse broodjes

Aantal personen: 3

Bereidings tijd: 15 min

Menugang: lunch

 

Ingrediënten

– 1 ei

– zout

– peper

– 2 tomaten

– ½ komkommer

– 5 plakken ham

– 5 plakken kaas

– 3 el zure room

– 1 tl grofgemalen peper

– 1 pak Koopmans Bladerdeeg

– 200 g kaas (Goudse/Edammer, evt.geraspt)

 

 

Bereidingswijze:

Oventemperatuur :

Elektrische oven: 200°C

Heteluchtoven: 180°C

Gasoven: stand 4/5

 

Verwarm de oven voor. Laat de plakjes bladerdeeg ca. 10 minuten ontdooien.

Meng de geraspte kaas met de room en de grofgemalen peper.

Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat.

Bestrijk deze met geklopt ei en verdeel het kaasmengsel over de 10 plakken.

Bak dit in de oven.

Snijd de komkommer en tomaten in dunne plakjes en bestrooi deze met peper.

Snijd de plakken ham en kaas diagonaal doormidden.

Snijd na het bakken de plakken bladerdeeg horizontaal open en doe hier als bij een sandwich ham, kaas, komkommer en tomaat tussen.